A TÖRVÉNYKEZÉS SZABOLCS VÁRMEGYÉBEN. Irta Kovács István, revid. dr. Dárday Sándor

Teljes szövegű keresés

224A TÖRVÉNYKEZÉS SZABOLCS VÁRMEGYÉBEN.
Irta Kovács István, revid. dr. Dárday Sándor
A törvénykezésről szólván, mely ujabb igazságügyi alkotásaink következtében, hazánk egész területén egységesen van szervezve, alig hozhatunk fel olyan különös jelenséget, mely vármegyénk külön intézményeként vagy sajátságaként volna felemlíthető.
A mai kor elegyenítő iránya nem is alkalmas ezen a téren az egyéni, különös sajátságok kifejlesztésére; de azt hiszszük, abban sem tévedünk, ha Szabolcs vármegye törvénykezését, igazságügyi alkotásait, a legrégibb időkben is hasonlónak nyilvánítjuk a vele ugyanazon viszonyok közt élő vármegyék törvénykezésével vagy igazságügyi alkotásaival, mert hiszen vármegyénk területén, történetének tanúsága szerint, a legrégibb időben sem állott fenn valamely különös törvénykezési mód, vagy az ország általános törvényeitől eltérő jogi intézmény.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem