Arcanum Digitális Tudománytár

 

 

Csak november 24-én 50%-os kedvezménnyel fizethet elő ADT szolgáltatásunkra. Regisztráljon, és ne hagyja ki ezt a lehetőséget! 

Áraink csak pénteken
5.000 Ft/ 2 hónap
15.000 Ft/ 12 hónap

Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) az Arcanum Adatbázis Kft. prémium szolgáltatása, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé és kereshetővé múltunk legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát). A folyamatos feldolgozás során fontos célkitűzés az adott folyóirat valamennyi évfolyamának, lapszámának, oldalának feldolgozása. A dokumentumok digitalizálását nagyszámú közgyűjtemény támogatja a források rendelkezésre bocsátásával, a digitalizálás és a feldolgozás a dokumentumok döntő többségében teljes egészében az ARCANUM finanszírozásában valósul meg.

A több millió oldalas szövegállományban történő keresés, a találati környezet megjelenítése, valamint a több száz lap tartalomjegyzékének böngészése díjtalan, a dokumentumok megjelenítéséhez azonban előfizetés szükséges. Előfizetőinknek az oldalak letöltési lehetőségét is biztosítjuk, egyetlen korlátozás, hogy egy menetben maximum 50 oldal tölthető le. Előfizetést egy hónapra, félévre vagy egy évre biztosítunk, egy-egy oldal vagy lapszám letöltésére nincs lehetőség.

Az adatbázist ajánljuk mindazoknak, akik múltunk kutatásával foglalkoznak akár a szaktudományos lapokban, akár a mindennapi életet tükröző napilapokban. A teljes szövegű keresés új távlatokat nyit az érdeklődők számára, a dokumentumok minden szava, kifejezése, személy és helységnevek könnyen, gyorsan kutathatók, a kutatónak így már csak a források értékelését, a következtetések levonását kell elvégeznie.

Az ARCANUM promóciós célokból időnként ingyenes hozzáférést is biztosít, ez csak a már regisztrált felhasználók számára érhető el. 

Mire használható az adatbázis?

ADT hozzáférési pontok

Önnek nem szükséges előfizetnie, ha a térképen található valamelyik intézményben használja az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásunkat.
További részletekről érdeklődjön az intézményeknél!

A teljes listához kattintson ide.

Útmutató a kereséshez

Ezen az oldalon fontos információkat találhat az adatbázisban való kereséssel kapcsolatban.

Hiánylisták

Ezen az oldalon az adatbázisunkban található folyóiratok esetleges hiányainak, feltárt hibáinak listái találhatók táblázatokba foglalva.