3. 1282 ápr. 27. Allevard.

Teljes szövegű keresés

3. 1282 ápr. 27. Allevard.
Az előbbi darab értelmében Crouy Chanelis Márk ur arra kötelezte magát, hogy fivérének, Crouy Chanelis Feliciusnak 1070 font jó toursi ezüstgarast fizessen, addig pedig, mig ez meg nem történt, négy tuszt állit. Fenti napon megtörtént a fizetés az allevardi la Tour de Trolliban. Jelen voltak a közjegyzőn kivül a következő tanuk: 1. Gilles Allemandi, kit a dauphin a gresivaudini járásbiró (= bailli) távollétében ennek helyettesitésével megbizott; 2. Avalloni Vilmos; 3. Johannes de Alto Vilario; 4. Matthaeus de Rauga; 5. Adalbert.*
Allemond az Isére megye grenoblei kerületének Bourg d'Orsaux-i járásában van, Gresivaudain a Dauphiné egyik járása. De Alto Vilario mint annyi Hautes-Ouville a Somme megye abbevillei kerületének nouvioni járásában van. Rauga a Somme megye montdidieri kerületének ugyanazon nevű járásában fekvő Roye, mely a Roye-i urak székhelye volt, kik között 1282 táján több Máté nevü szerepelt.
Az okiratban egy betü sem esik kifogás alá.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem