4. 1284 febr.

Teljes szövegű keresés

4. 1284 febr.
(Francziául.)
«Én, magyarországi Márk (Marcq de Honguerie), a tiszteletreméltó (redoubte) András magyar herczeg ur fia s a Somme menti Croy egy részének ura, tudtára adom mindazoknak, a kik ezen okiratot látni fogják és kezükhez veszik, hogy bátyám, magyarországi Felix úr beleegyezésével és jóakaratával, saját lelkem üdvére az amiensi egyház isten szolgáinak és káptalanának két sester buzát (=312 liter) adományozok, a mely a Roquencourt mellett fekvő Masnil nevü birtokom jövedelméből lesz fizetendő; ha pedig e helyen egyéb buzanemüt nem vetettek, akkor kapjanak két sester zabot stb.»
Ez adományozólevél az amiensi Notre Dame czimü káptalan birtokában volt eredeti után a már emlitett Chronologie historique des ducs de Croy (1790) czimü munkában van közzétéve. Azon feltételezéssel, hogy ezen adat helyes és esetleg még ma a nevezett káptalan levéltárában még ellenőrizhető, minden határozottsággal ki kell jelentenünk, hogy a darab valódisága ellen sem külső, sem belső kifogás nem emelhető.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem