12. Kelt nélkül.

Teljes szövegű keresés

12. Kelt nélkül.
Ujabb bejegyzés az amiensi Notre Dame káptalan halotti könyvéből.
«Meghalt a főnemes Chanel azelőtt Croy nevü Magyarországi Antal lovag, a főmagasságu Magyarországi Félix és Camere Guigona de la Tour en Allevard részbirtokosának fia. Croy Vilmos kanonok, de Folliaco Robert ezen egyház volt püspöke unokaöcscsének alapitványa; az elhalálozás napján 20 ezüstgaras fizetendő stb.»
Camera itt latinul annyi, mint a franczia Chambre. Hogy ki volt Croy Vilmos kanonok, nem tudom; neve ujabb bizonyitéka annak, hogy Croy területén még számos más, a Chanelekkel nem vérrokon család is létezett, melyeknek egyike-másika a Croy nevet családnévnek használta.
Mellékesen legyen megjegyezve, hogy de Folliaro Róbertet Eubel művében* az amiensi püspökök sorában nem találjuk, mire azonban még visszatérünk. Folliacum valószinüleg a Somme megye amiensi kerületének Corbie nevü járásában levő Fouilloy lehetne, de van az ugyanazon megyebeli Montdidieri kerület Rosiéres nevü járásában egy Folies is. Maga az alapitvány az Amiensi «grófi utczában» fekvő, de már két templom javára terhelt két épületre be van iktatva. Ezen darabot Saint-Allais is vette át.
Hierarcha catholica stb.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem