Góthai Almanachok. 1915.

Teljes szövegű keresés

Góthai Almanachok. 1915.
A mostani nehéz háborus idők nem vonulnak el nyom nélkül a góthai almanachok idei öt kötetes sorozata fölött sem. A Hofkalender (152. évf.) genealogiai részét alig érintik, annál jobban azonban a diplomácziai és statisztikai részt, mert az ellenséges országokból nem kaphatott a szerkesztőség ujabb adatokat s a korrektura-iveket sem küldhették el természetesen átnézés czéljából, Japánt kivéve, a honnan a visszatért követség hozta magával az uj adatokat.
A többi kötetek – a Gen. Taschenbuch der deutschen gräfl. (88. évf.), freuherrl. (65. évf.), uradeligen (16. évf. ) és briefadeligen (9. évf.) Häuser – anyagában itt-ott már nagy rést ütött a háboru, pedig még csak a november 1-éig kiadott hivatalos veszteség-lajstromokat vehették figyelembe. Az egyes kötetek még külön is megemlékeznek a hazáért hősi halált halt családtagokról a kötet elején helyet foglaló összeállitásban, a következő czimen: Ehrentafel der im Weltkriege 1914 im Heldenkampfe fürs Deutsche Vaterland gefallenen Mitglieder der im gothaoschen genealogischen Taschenbuch der gräfl. (ill. freiherrl. stb.) Häuser verzeichneten Familien.
A Freiherrl. Taschenbuch bevezetése a következő magyar családokat emliti meg, a kik először foglalnak ott helyet: Friebeisz, Groedel és Jósika (I. ág, ujra felvétel.)
–b.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem