Pólus Center

Teljes szövegű keresés

Pólus Center
A Pólus Center alapkőletételére 1995. december 15-én került sor. Ezt követően rekord gyorsasággal, 11 hónap alatt épült fel 120 millió dolláros beruházással. Az egykori szovjet laktanya helyén ez az 56 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény Közép-Kelet-Európa legnagyobb alapterületű, észak-amerikai stílusú bevásárló, szolgáltató és szórakoztató központja.
A beruházó Euroinvest által 2,5 milliárd forintos alaptőkével létrehozott Gránit Pólus Rt., melyben a magyar Demján Sándor mellett két kanadai üzletember, Andrew Sarlós és Peter Munk is részt vett; az utóbbi üzletember többségi tulajdonában van Észak-Amerika legnagyobb bevásárlóközponti hálózatát működtető társaság.
A Pólus Center kanadai–magyar vállalkozócsoport befektetésével, tengerentúli mintára jött létre. A fő beruházó Gránit Pólus Rt. elnök-vezérigazgatója az a Demján Sándor, aki a Skála-lánc egykori alapítója, majd a Kereskedelmi és Hitelbank elnök-vezérigazgatója volt. 1988-ban már volt az Év Embere és az Év Menedzsere is, 1996-ban ő lett az Év Vállalkozója.
A Pólus Center beruházói, építői és partnerei egyaránt világszínvonalú cégek, ezért méltán nevezik a Pólus Centert álomcsapatnak.
A befektetők célja az volt, hogy kellemes, tiszta, emberléptékű „koncentrált belváros”-t teremtsenek a város szélén, a XV. kerületben.
A Pólus Center a fogyasztók számára a kereskedelem új távlatait nyitotta meg, hiszen itt egy helyen megtalálhatják a termékek, szolgáltatások és szórakozási lehetőségek széles skáláját. A Pólus Center tehát új vásárlói kultúrát kíván megteremteni, amelynek alapja a nagyságból és a versenyhelyzetből adódó előnyök kihasználása.
A Pólus Center befektetői arra törekedtek, hogy a lehető legteljesebb kínálatot nyújtsák a vásárló számára. A profilok szerinti elrendezés a következő:
Élelmiszer:25,71%
Ruházat:15,73%
Iparcikk:13,90%
Bútor, lakásfelszerelés:12,80%
Szolgáltatás:3,88%
Szórakoztatás: 14,61%
Egyéb:13,37%
A Pólus Center tulajdonosi struktúrájában a vezető szerepet a Gránit Pólus Rt. kapja, hiszen az üzlethelyiségek 70 százalékának és a közös területeknek a tulajdonjoga az övé. A fennmaradó 30 százalék területet a Gránit Pólus értékesítette partnerei részére.
A Pólus Center egyik fő vonzereje a széles választékon kívül a jó megközelíthetőség és a rugalmas nyitvatartás.
A Pólus Center felépítése a vásárlói szokások változásának korai felismerése volt. Ezen változások adják annak az alapját, hogy a befektetői csoport a közeljövőben Budapesten, országszerte, sőt a közép-európai régióban is több bevásárlóközpont építését tervezi és kezdte el.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem