Európa Tanács (Council of Europe, CE)

Teljes szövegű keresés

Európa Tanács (Council of Europe, CE)
Székhely: Strasbourg (Franciaország)
Főtitkár: Marcelino Oreja Aguirre (Spanyolország)
1949. május 5-én alakult Londonban.
Az alapító tagok. Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország és Svédország voltak. Csatlakozó tagok lettek: Ausztria, Ciprus, Görögország, Izland, Liechtenstein, Málta, a Német Szövetségi Köztársaság, Portugália, Spanyolország, Svájc és Törökország.
Célja, hogy a tagok között szoros együttműködést teremtsen közös politikai és szellemi örökségük védelme, gazdasági és társadalmi fejlődésük elősegítése érdekében.
Fő szervei a 170 tagú Tanácskozó Közgyűlés, amelybe a tagállamok parlamentjei küldenek képviselőket, a tagállamok külügyminisztereiből álló 21 tagú Miniszteri Bizottság és a Titkárság.
A szervezet működése során a honvédelem kivételével a tagállamokat érintő valamennyi fontos gazdasági, társadalmi, tudományos, kulturális, törvényhozási és közigazgatási kérdéssel foglalkozott, különös tekintettel az emberi jogokra és az alapvető szabadságokra.
Postacím: BP 431 R6, Strasbourg CEDEX, F-67006

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem