Afrikai Egységszervezet

Teljes szövegű keresés

Afrikai Egységszervezet
(Organization of African Unity, OAU)
Székhely: Addisz Abeba (Etiópia)
Főtitkár: Ide Oumarou (Niger)
Különböző afrikai politikai csoportosulások egyesüléséből 1963. május 25-én jött létre 32 afrikai állam részvételével. Jelenleg 50 független afrikai államot tömörít.
Célja az afrikai népek egységének és függetlenségének védelme, a gyarmatosítás minden formájának felszámolása és az ENSZ Alapokmányára, valamint az Emberi Jogok Egyetemes Deklarációjára támaszkodó nemzetközi együttműködés elősegítése.
Irányító szervei az államfői szinten tartott évi Közgyűlés és az évente kétszer összeülő Külügyminiszteri Értekezlet. A kitűzött feladatokat, a tagállamok diplomáciai, honvédelmi, gazdasági, szociális, egészségügyi, oktatási és tudományos tevékenységének összehangolását a különböző szakbizottságok hajtják végre a Titkárság segítségével.
Az OAU kezdeményezésére több afrikai szubregionális szervezet is létesült, mint a Közép-afrikai Vám- és Gazdasági Unió (Central African Customs and Economic Union, CACEU), a Kelet-afrikai Gazdasági Közösség (East African Economic Community, EAEC) és a Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség (West African Economic Community, WAEC).
Postacím: P.O. Box 3243, Addisz Abeba

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem