Arab Államok Ligája

Teljes szövegű keresés

Arab Államok Ligája
(League of Arab States, LAS)
Székhely: Tunisz
Főtitkár: Sedli Klibi (Tunézia)
1945. március 22-én alapították Kairóban. Megerősítésére a tagállamok 1950-ben közös védelmi és gazdasági együttműködési szerződést kötöttek. Székhelyét 1979-ben Tuniszba helyezték át.
Célja a tagállamok közötti gazdasági, szociális, kulturális, közigazgatási, igazságszolgáltatási és egészségügyi együttműködés fejlesztése.
Tagja 9 afrikai (Algéria, Dzsibuti, Egyiptom, Líbia, Marokkó, Mauritánia, Szomália, Szudán és Tunézia), valamint 12 ázsiai és arab ország (Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, a Jemeni Demokratikus Köztársaság, a Jemeni Köztársaság, Katar, Kuvait, Libanon, Omán, Szaúd-Arábia és Szíria, továbbá a Palesztina néven szereplő Palesztin Felszabadítási Szervezet). Egyiptom tagságát 1979-ben felfüggesztették.
A liga irányító szerve a Főtanács, melynek munkáját a különböző szakkérdésekkel foglalkozó állandó bizottságok és a Titkárság támogatják. A fontos nemzetközi kérdésekben a tagállamok államfői csúcsértekezletet tartanak.
Postacím: 37 Ave Khereddine Pacha, Tunisz

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages