13. sz., január 17. ZAVARGÁSOK A FŐVÁROSBAN

Teljes szövegű keresés

13. sz., január 17.
ZAVARGÁSOK A FŐVÁROSBAN
Verhovay életéhez remény van. Billroth tanár állapotát megnyugtatónak találta. A tüntetés is szelídebb medret vett, s hisszük a legjobbat, hogy már nem fog elfolyni több vér e szomorú ügyben.
A lázító erőszak, melyet a mágnás kaszinó emberei elkövettek, ha nincs is megbosszulva, de a gavalléroskodó klikk láthatta a nép hatalmas kezét arculcsapásra fölemelve, s hihetőleg hasznára lesz az erős lecke.
A sajtó is elégtételt szerzett magának: megmutatta, hogy kezét a nemzet szívén tartja, s amint azt a kezet megüti valaki, egyszerre megdobban az a szív is.
Az »Igazság« istennője is meg lehet elégedve. Mihelyt fölemelte bűbájos, fényes arcát, minden férfi ökle mozdult.
Csak a szegény beteg sebe fog még sokáig fájni nekünk.
Messze hallatszó nyögései a villámokat fogják híni még ezentúl is.
De miként Verhovay életét, mely benne van, az életerő fogja megmenteni; mi is a lelki erőhöz forduljunk, mely megmentsen a meggondolatlan tettektől.
M-th K-n.
A tüntetések tegnap este, bár sokkal kisebb mérvben, mint az előző napon, ismétlődtek. A főváros valóságos ostromállapotban van, esti 6 órakor már megszállta a rendőrség azon utcákat, melyeken a polgárság azelőtt csoportosult, az üzletek, kávéházak bezáratnak, – szóval egész muszka állapot van Budapesten.
A tegnap történteket, a Közvélemény után az alábbiakban adjuk: […)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem