79. sz., április 6. A »SZEGEDI HIRADÓ« JUPPITER TONANSA

Teljes szövegű keresés

79. sz., április 6.
A »SZEGEDI HIRADÓ« JUPPITER TONANSA
»Nec arte, nec Marte« cím alatt nem mindennapi éretlenséget tálal föl a »Szegedi Hiradó« vasárnapi számában, cicero betűkkel az olvasóinak. Valami siheder rugdalódzik VI. osztálybeli stílussal, banditának, kémnek, orgazdának, krokodilusnak és bűvös kígyónak nevezve az ellenzéket, s ezt mind egy füst alatt egyszerre. S e nagy fantáziával fölruházott cikkíró, mint értesülünk, valami Pollák Simon, ki többször riad föl a »nec arté«-ra célozva, hogy »Pártom, ez a jelszó megillet téged. De illessen is meg mindvégig.«
Nem tudjuk, melyik legyen a Pollák Simon úr pártja, de látjuk, hogy az vezérlete alatt áll, mert annak a nevében fontos nyilatkozatokat és őrületes kirohanásokat tesz. Eleinte, mert a hagymát is emlegeti, egészen másutt kerestük pártját, a cikk végén azonban maga is fölfedezi e pártot, mégpedig a szabadelvű pártot. Erre a pártra nagyon büszke az ipse, ám hogy a párt tud-e valamit e bhöszkeségről: nagy kérdés. Különben közöljük e tavaszi zöldséget szóról-szóra, hogy olvasóinknak azzal nehány derült percet szerezzünk.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem