293. sz., december 16. [KÖNYVES KÁLMÁN]

Teljes szövegű keresés

293. sz., december 16.
[KÖNYVES KÁLMÁN]
Tegnap Jókai drámája, »Könyves Kálmán« adatott, de a rossz idő miatt és részvéthiányból részint a Színügy Egylet, részint a komolyabb irodalmi termékek iránt, olyan kevesen jelentek meg, hogy jobbadára az egész közönség leginkább a Színügy-Egylet választmányi tagjaiból és azok családjából állott.
Bezzeg, többen nézték tegnap a Bebét.
Dicséretükre váljék a szereplő színészeknek, hogy azok mégis annyi kedvvel és oly enthuziazmussal játszottak, mintha ezer ember hallgatná őket.
Különösen Szeles emelkedett ki megint a címszerepben, mellette Siposné, ma Abonyi is tűrhető volt Álmosnak. Kutasi Janka kis szerepébe annyi életet lehelt, amennyit csak lehet. Az a véghetetlen titokzatosság, mely a királyné jellemében kell hogy feküdjék, művészileg tükröződött rajta.
*
Holnap a Caperta társulata fog játszani a színházban, valamint szombaton is, úgyhogy a »Kis herceg« emiatt a jövő hétre került.
A közönség között nagy az érdeklődés a mulatságos Mellini színház iránt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem