Körút a városban

Teljes szövegű keresés

Körút a városban
A délutánt vendégeink a romváros megtekintésére szentelték. Első látogatásuk a műszaki osztályt illette. Ott a királyi biztos úr személyesen volt szíves az eddig elkészült tervezési munkálatokat bemutatni. Lechner osztálytanácsos úr a város jelenlegi állapotát ábrázoló tervekkel ajándékozta meg a vendégeket, melyek rendkívüli módon érdekelték.
Onnan a városházára indult a küldöttség Pálfy polgármester úrhoz. Rövid időzés után az egész társaság, közte a vendégeken kívül Tisza Lajos, Pálfy polgármester, Lechner osztálytanácsos, Szemző Gyula, Végh Aurél, Szluha Ágoston, Bakay Nándor biztosi tanácsosok és a rendező bizottság tagjai, vagy tizenöt fogaton, elindultak a szádfal szemlélésére, onnan a móravárosi és téli barakk-telkekre, továbbá megtekinté az újszegedi barakkokat és a Népkerten keresztül az eső által kényszerítve visszatértek vendégeink szállására, a Hungária szállodába.
A francia vendégeket a látott nyomor mélyen meghatotta, s számtalanszor ismételték, hogy mindez messze túlhaladja mindazt, amit elképzeltek. Rops úr, ki szenvedélyes füvész, mindenféle hazájában ritka növényt gyűjtött a körút alkalmával.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem