NÉMETORSZÁG.

Teljes szövegű keresés

NÉMETORSZÁG.
A legközelebb megkezdendő alkotmánykészítési tanácskozások hihetőleg heves vitákat fognak előidézni. A benyujtott javaslatok között, egyik az eddig szokásban volt: Mi Fridrik Wilhelm isten kegyelméből Poroszország királya – helyett ezt javasllja tétetni: mi Frier, Wilh., poroszok királya; mert, úgymond, az isten kegyelméből a megbukott absolutisticus-patriarchalis kormányrendszerhez tartozik. Azon szavaknak jelenleg nincs többé értelmök; ezek további megtartása fölösleges, sőt káros is lehetne. A Poroszország királya pedig azért megváltoztatandó, mivel az alkotmányos király a népek fejedelme, nem pedig az ország tulajdonosa.
Düssseldorfban oct. 3-án a befogott Freiligrath az esküdtzék által fölmentetett. A teméntelen nép győzelmileg kisérte őt a városban. A nők koszorúkat s virágokat hintetek elébe; fejére is koszorút illesztettek. – Igy illik, igy kell bánni a költővel, a szabadság dalnokával!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem