FRANCZIAORSZÁG.

Teljes szövegű keresés

FRANCZIAORSZÁG.
Paris. Nemzeti gyülés oct. 4-én. Az alkotmány vitatása folytattatván, minden nagyobb érdekű szóváltás nélkül elfogadtatott a 31-ik cz.; hogy a képviselők újra választhatók; a 32-ik, hogy nem egyes kerületek, de az egész ország képviselői; a 33-ik, hogy semmi kötelező utasítást nem szabad elvállalniok; a 34 s 35-ik czikkek a képviselők sérthetetlenségéről; a 36-dik a képviselők napidíjairól; a 37-dik az ülések nyilvánosságáról; a 38-ik, hogy érvényes szavazásra fele ház kivántatik; a 39-ik s 40-ik czikkek a tárgyalás rendét illető szabályokról.
A nem rég (oct. 2-kán) megszavazott földmivelési törvények szerint a szaktudományi földmivelési oktatás 3 osztályra válik. Első osztályba tartoznak a gazdasági iskolák, mellyekben gyakorlati s elemi oktatás történik. A másodikban gyakorlati s elméleti mezőgazdaság taníttatik. A harmadikban végre a földmivelés magasb szabályai adatnak elő.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem