478. Szeged, 1849 július 27. Stuller a kormány közli elköltözésére való tekintettel kéri a pénzügyminisztériumot, hogy utalják ki…

Teljes szövegű keresés

478.
Szeged, 1849 július 27.
Stuller a kormány közli elköltözésére való tekintettel kéri a pénzügyminisztériumot, hogy utalják ki a hivatalnokok következő havi fizetését.
Az ujabban közbenjött kedvetlen körülmények a kormány székhelyét ismét változtatni kényszerítvén,* kormányzó ur hivatalnokai számára a mai napon átküldött kimutatás szerint járó egy havi illetéknek utalványozását és kifizetését annál inkább bátorkodom kérni, minthogy különben is a hónap már vége felé közeledvén, a hivatalnokok mindnyája pénz nélkül vannak, s ehhez az utazással járó költségeket sem leendenek képesek fizethetni.
Július 26-i, Szemeréhez írt levelében javasolta Kossuth, hogy tegyék meg az előkészületeket Szeged kiürítésére. (L. 782. l.)
Kelt Szegeden, jul. 27-én 1849.
Stuller Ferenc
korm. tanácsos
Ered. tiszt. O. Lt. Pénzügymin. 1849: 11267.
Fog. H2. Misc. 93.
Mellette Zoltán János belügyi államtitkár hasoló tartalmú átirata és utasítás fogalmazványa a főpénztári hivatalnak, hogy valamennyi állami hivatalnoknak folyósítsa augusztus havi fizetését.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem