286. Budapest, 1849 június 9. Kossuth rendelete a hadügyminisztériumhoz az 53. zászlóalj felszerelési költségeinek kiutalására.

Teljes szövegű keresés

286.
Budapest, 1849 június 9.
Kossuth rendelete a hadügyminisztériumhoz az 53. zászlóalj felszerelési költségeinek kiutalására.
Sillye Gábor kormánybiztos a honvédelmi bizottmány alatt meg levén bizva az 52-ik és 53-ik zászlóaljak és a Bocskai huszárezred kiállitása és felszerelésére, amint hogy az 52-kik zászlóaljat és Bocskai huszárokat fölszerelve ki is állitotta. – Azonban az 53-ik zászlóalj számára rendelt több nemű felszerelési anyagok és kész öltözetek Budapestről mult január havában történt sietős visszavonulás alkalmával – elrejtve itt hagyattak.
Ezeket Sillye Gábor kormánybiztos most ismét meglelvén, az álladalom számára leendő használat végett nálam bejelentette.
De minthogy az emlitett fölszerelési készitmények árából még 5000 pengő forinttal adós maradt, ezen összeg kifizetését kérte.
Ő eddig a pénzügyminister urnál kapta a megbizatására szükséges pénzösszegeket, mivel pedig most a hadügyministerium köre és hatósága alá van a felszerelés helyezve, fölkérem Hadügyminister Urat, miszerint Sillye Gábor kormánybiztossal érintkezésbe jönni s ez ügy mibenlétéről tudomást szerezni, és azon fentebb emlitett fölszerelési készitmények árának kifizetésére 5000 ft. utalványozni sziveskedjék.
Ered. fogalm. O. Lt. OHB 1849: 7928.
Ered. tiszt. O. Lt. Hadügymin. 1849: 19686.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem