c) Megbízás Ormay Norbertnek vadászcsapat alakítására:

Teljes szövegű keresés

c) Megbízás Ormay Norbertnek vadászcsapat alakítására:
A honvédelmi bizottmány Önnek abbeli ajánlatát, mellynél fogva Ön egy vadász ezrednek alakítását magára vállalni ajánlkozik, elfogadja, s Önt annak felállításával és organisálásával ezennel megbízza, Önt egyszersmind oda utasítván, hogy mindenek előtt egy batatlion felállításával foglalkozzék, s míg ez egészen, felállítva, s a szükségesekkel felszerelve s ellátva nem lesz, addig a toborzásban (melly különben is az ujonczozások miatt csak privát felszólítások útján viendő), tovább ne menjen, nehogy az emberek nagy számban összegyüjtetvén, a felszerelés hiánya miatt (mikint ez más illy csapatok alakításánál is történt) a statusnak nagy költségével, felszereletlenül heverjenek.
Midőn Ön ezen alakítással megbízatik, s ezen üdvös vállalat mielébbi életbeléptetésére és foganatosítására szükséges lépésekre felhatalmaztatik, egyszersmind biztosíttatik Ön, hogy jelen rangjában és állomásában ezután is meghagyatik.
Kossuth s. k. fogalm. O. Lt. OHB 1848: 6318.
Mellette rendelet fogalmazványa a pénzügyminisztériumhoz, hogy nyisson Ormay részére 100.000 forintos hitelt s azt a szükséghez képesti heti részletekben. Ormay nyugtatványára fizesse ki.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem