Értesítés e lapok olvasóihoz.*

Teljes szövegű keresés

Értesítés e lapok olvasóihoz.*
Az 1848-ik évi »Kossuth Hetilapjá«-nak 65-ik számából. K. F.
Mai naptól kezdve többé nem vagyok minister. – Mai naptól kezdve nem szorítják kezeimet a ministeri collegialitás béklyói. – Kiszabadultam az udvari cselszövények fojtó gőzköréből.
Egy heti pihenést kérek. Hadd szedjem kissé össze roncsolt erőmet. E kis pihenés után ismét journalistának, hirlapírónak vallom magamat; s Bajza József úr szerkesztése mellett hirlapomat magam fogom vezérleni, folytonos dolgozataimmal ellenőrizni az új kormányt, támogatni, ha jót testen, ellenezni, ha rosszat vagy rosszul teszen, virrasztani a haza sorsa felett, útjába állani a honárulásnak, mellyel udvari cselszövény a magyar vérrel kivívott olaszországi ephemer győzelemmel elkábítva, hazánkat körülhálózó, s lelkesíteni a nemzetet, hogy megmentse a hazát, de megmentse maga számára, s nem zsákmányul idegen cselszövőknek.
A jövő héttel kezdve tehát az olvasó e lapokban közvetlenül az én politikám szellemével, s folytonos dolgozataimmal találkozandik.
Pest, szeptember 13-ikán, 1848.
Kossuth Lajos.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem