Csomay Győző.

Teljes szövegű keresés

Csomay Győző.
Csomay Győző hírlapíró, született 1883-ban Szatmáron. Kiváló gyorsíró; s mint ilyen vidéki és országos versenyeken pályadíjakat nyert. 1904-ben a Budapesten megjelenő „Gyorsírási Szemle” felelős szerkesztője volt. Jelenleg a szatmári felső kereskedelmi iskolában és a női kereskedelmi tanfolyamon a gyorsírás tanára. Dolgozott és dolgozik a helybeli lapokba és az 1905. évben, a Fejérváry-féle kormány alatt a „Szatmár-Németi” politikai lapnak mintegy tíz hónapig sajtóügyészileg nyilvántartott felelős szerkesztője volt. 1904 óta jegyzője és irodalmi szakosztályi előadója volt a Kölcsey-Körnek.
Művei: A gyorsírászat praxisa. 1899. – Kölcsey Ferencz működésének hatása Szatmár vármegyére. 1901. – (20 drb aranyat nyert pályamű.) – Emléklap dr. Falussy Árpád szatmári főispán ünnepélyes beiktatása alkalmából. (Görög Miklóssal közösen szerkesztve.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem