1941. szeptember hó 16. kedd

Teljes szövegű keresés

1941. szeptember hó 16. kedd
9h
Németh tábornok keresett fel hivatali helyiségemben személyes ügyben.
9h 30
Schédey Lászlónéval megbeszélés.
10h
Juhász Mihály felsőbányai polgármester keresett fel sportlétesítményeket érintő kérelemmel. Nevezettet utasítottam, hogy a sportlétesítmények felügyelőjével, Schmidt kormányfőtanácsossal beszélje meg kérelmét. Ez 10 órakor meg is történt, Schmidt kormányfőtanácsos referálása előtt.
10h
Sportlétesítmények felügyelője, Schmidt kormányfőtanácsos referálta folyó ügyeit. Schmidtet felkértem Hoepfner István kérelmének elintézésére is.
11h
A miniszterelnökség 2. osztályából Pirkás23 Géza jelentkezett Balla Őméltósága megbízásából, és tájékoztatott engem a miniszterelnökség álláspontjáról a német Volksbundnak Magyarországon lévő ifjúsági szervezeteire vonatkozóan.
23 Helyesen: Birkás.
11h 30
Reichsbahnzentrale igazgatója telefonon felkeresett és az iránt érdeklődött, hogy a német társadalmi sport vezetőjének müncheni látogatása miatt hozzájárulnék-e a berlini utamnak 1 nappal való elhalasztásához. Röviden kijelentettem, hogy az újabb elhalasztás nehézségekkel járna és ezért nem vállalom, és lemondok az útról. A berlini válasz szerint a német társadalmi sportvezér erre müncheni látogatását lemondotta.
12h
Vezérkari főnököm és személyi segédtisztem folyó ügyeket adtak elő.
12h 30
V. Somogyi Endre vezérőrnagy telefonon jelentette, hogy az október hó 8- és 12-én Budapesten lebonyolításra kerülő nemzetközi öttusaversenyre eddig a svédek jelentették be részvételüket, a svájciak is 61valószínűleg jönni fognak, míg a németek szereplése bizonytalan. A finnek a jelenlegi helyzetre való tekintettel lemondották, az olaszoktól válasz még nem érkezett.
13h
Vezérkari főnökömmel és személyi segédtisztemmel a Kötiben megtekintettem a délvidéki leventekörzetparancsnoki tanfolyamot.
17h19h 30
Megbeszélés a VKF. Úrnál, hivatali helyiségében.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem