1941. szeptember hó 18. csütörtök

Teljes szövegű keresés

1941. szeptember hó 18. csütörtök
8h 50
Szurmay vk.szds. az országos vezető képviseletében megjelent Bengyel vezérezredes közellátási miniszter búcsúztatásán.
9h–10
Megbeszélés Ibrányi ezds.-nél, az 5.vkf. osztály vezetőjénél Saád Ferenc százados vezénylése tárgyában. Ibrányi ezds. megkísérelte annak megoldását, hogy Saád szds. helyettesítésére a képességvizsgáló intézetnél szolgálatot teljesítő Varga őrgy. állíttassék be. Megállapította, hogy ez a képességvizsgáló intézetnél jelenleg fennálló munkatorlódás mellett nem lehetséges. Utasította nevelésügyi ea-ját, hogy az osztály ezt közölje és tegyen javaslatot Saád szds.-nak más személlyel való helyettesítésére.
10h
Szurmay vk.szds. kihallgatást kért a Vezérkar főnökétől Bolgár hadnagy és Görgényi fhdgy. hazavezényeltetése tárgyában. Kihallgatás a VKF. Úr elfoglaltsága miatt nem volt lehetséges. ezért Szurmay vk.szds. rávezette a vezénylést javasló ügydarabra, hogy a VKF. Úr a vezényléshez szóban hozzájárult. E záradékkal az ügydarabot áttette a 8. osztályhoz, mely intézkedett nevezett urak hazavezénylésére, akként, hogy ezek az öttusa versenyen részt vehessenek.
12–13h
Megbeszélés Rosztóczy őrnagyorvossal az ifjúság eü. tanácsa tárgyában. Rosztóczy ismertette módosított javaslatát. Megállapodtunk abban, hogy másnap, szeptember hó 19-én, pénteken délután Szurmay vk.szds. lakásán Emődy titkárral és Rosztóczy őrnagyorvossal megbeszélést tartunk.
13h
A Pro Juventute kitüntetés ügyében megbeszélés Palkovich osztálytanácsossal. Palkovich osztálytanácsos és Rajczy Imre min.s. titkár megbeszélést tartott.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem