1941. augusztus hó 22. péntek

Teljes szövegű keresés

1941. augusztus hó 22. péntek
9h
Szakonyi Lajos ezds. a lovassport és a Tattersal9 megmentése ügyében tett javaslatot.
9 Tattersall. A Budapest VIII., Kerepesi út 7. sz. alatti, Richard Tattersallról elnevezett terület, melyen 1881-től 50 évig lóvásárokat tartottak. 1931-ben a főváros tulajdonába került, ekkor épült meg lovardája és fedett pályája.
3811h
V. Tárczay-Felicides Román, a társadalmi sport és testnevelés vezetője kinevezése alkalmából szolgálatilag jelentkezett a H.M.Úrnál, a H.M.helyettes úrnál, a VKF. Úrnál, a VKF. helyettes Úrnál és énnálam, mint az orsz.vezetőnél. Ezen útján személyi segédtisztem kísérte.
11h 30
Rajcsányi Lászlónak, a Képes Sport szerkesztőjének tisztelgő látogatása.
12h
Missángyi Ottó a Nemzeti Sportbizottság első ülésének a tárgysorozatát terjeszti elő.
12h 45
Kozma Dénes mérnök jelentkezett az Ifjúság Házában tervezett elhelyezésekkel kapcsolatban és személyére vonatkozó kérelmét adta elő.
13h
Schmidt kormányfőtanácsos látogatása. Megbeszéltem a Magyar Úszószövetség margitszigeti elhelyezését. Ebben a vonatkozásban tárgyalásokat kezdtünk Bessenyey Zénóval.
13h 40
Dr. Mann László gt.hdgy. édesanyja látogatott meg hivatali helyiségemben fia ügyében.
13h 45
Kistétényi Walther E. jelentkezett személyi segédtisztemnél és kérte, hogy az előadandó jelvény és sportérem szükségletek beszerzésénél az O.T.T. által több ízben felhasznált cégét vegyem figyelembe.
18h
A miniszterelnökségen és a külügyminisztériumban megbeszéltem a sajtó és propaganda értekezlet összehívását.
18h 30
A külügyminisztérium sajtó osztályából bejelentették, hogy a jelenleg Budapesten tartózkodó Korda Pál film és sajtó előadó Berlin részére hírszolgálati anyagot kér. Személyi segédtisztem közölte a külügyminisztérium sajtó osztályával, hogy 23-án d.e. 11 h-kor búcsúztatom a jelenleg Budapesten tartózkodó H.J-t. Korda ezen a búcsúztató ünnepségen részt szeretne venni és előzőleg hivatali helyiségemben tisztelgő látogatást kért.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem