1941. augusztus hó 23. szombat

Teljes szövegű keresés

1941. augusztus hó 23. szombat
9h
Az 55.653/eln.8.-1941.sz. áthelyezési rendelet kapcsán a Köti tiszti és tiszthelyettesi karától elbúcsúztam.
10h
A külügyminisztérium sajtó osztálya útján bejelentett berlini film és sajtó előadó, Korda Pál jelentkezése. Hírszolgálati adatokat kért az ifjúság honvédelmi nevelésének és a testnevelés országos vezetésével kapcsolatban, Berlin részére. [sic!]
11h 45
Jelentkezés a H.M.Úrnál. H.M.Úr Őnagyméltóságát tájékoztattam a német protokoll ügyéről. Referáltam a német-olasz bemutatkozó látogatást. A H.M.Úr e tervezett utazással egyetértett. Jelentettem, hogy Hóman kegyelmes úrnál milyen eredményeket értem el. (egységes honvédelmi nevelési könyv és egységes tankönyv rendszer.) Az egységes nevelési könyv szerkesztésére Milotay szerkesztőt is fel fogom kérni.
12h 25
A Budapesten tartózkodó H.J. ünnepélyes búcsúztatásán a Keleti pályaudvaron – Ditrich von Jagow német követ múltkori figyelmének viszonzásaképen – személyi segédtisztemmel részt vettem.
Az ifjakat rövid beszédben búcsúztattam el német nyelven.
20h 45
Ifjúsági vezetők tábortüzén, Hárshelyi10 út 5. sz. alatt részt vettem.
10 Helyesen: Hárshegyi.
Kíséretemben volt a Reichsjugendführer budapesti képviselője, dr. Fritz Krome és személyi segédtisztem. A tábortüzet buzdító szavak kíséretében gyújtottam meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem