Szabadalmas Munkács város levéltára 1376–1850. A régi városi archivum történetének, anyagának és csoportosítási rendjének ismerte…

Teljes szövegű keresés

Szabadalmas Munkács város levéltára 1376–1850. A régi városi archivum történetének, anyagának és csoportosítási rendjének ismertetése. Összeállította dr. Sas Andor.
Munkács, 1927. 156 l. Munkács városa levéltárának részletes ismertetését nyujtja Sas Andor munkája. A levéltár anyaga az Anjouk koráig megy vissza s legrégibb oklevele 1376-ból Erzsébet királynétól való s benne a királyné Munkács községnek megengedi, hogy Szt. Márton vértanu képével vésett pecsétet használjon. E kortól kezdve 1824-ig 60 oklevelet 78tartalmaz a levéltár s a munka szerzője ezekről az oklevelekről – amelyeknek regestáit közli – részletesen beszámol, levonva belőlük a diplomaticai, sphragisticai és történelmi tanulságokat.
Részletesen szól a szerző a levéltári ügykezelésről is. Műve tanulságos és használható munka, amelyet jó név- és tárgymutató fejez be.
Csetényi Imre.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem