A növénytermelés főbb mutatói
1990
|
1991
|
1992
|
1993
|
1994
|
1995
|
1996
| |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Szántóföldi növények termésátlaga
| |||||||
Búza
|
5 050
|
5 190
|
4 070
|
3 050
|
4 590
|
4 160
|
3 290
|
Kukorica
|
3 990
|
6 710
|
3 650
|
3 500
|
3 850
|
4 430
|
5 620
|
Cukorrépa
|
36 090
|
37 160
|
27 190
|
22 950
|
31 980
|
33 950
|
39 770
|
Napraforgó
|
1 950
|
2 070
|
1 780
|
1 750
|
1 600
|
1 600
|
1 830
|
Burgonya
|
16 920
|
15 760
|
16 850
|
13 310
|
12 770
|
15 780
|
18 210
|
Egy főre jutó gabonatermés (kg/fő)
|
1 212
|
1 527
|
963
|
828
|
1 141
|
1 102
|
n.a.
|
Zöldségfélék termésátlaga (kg/ha)
| |||||||
Fejeskáposzta
|
21 600
|
26 090
|
16 610
|
17 340
|
14 370
|
14 130
|
n.a.
|
Vöröshagyma
|
20 710
|
16 380
|
19 100
|
13 450
|
14 680
|
17 840
|
n.a.
|
Zöldborsó
|
8 780
|
8 570
|
6 010
|
5 330
|
9 860
|
10 010
|
n.a.
|
Paradicsom
|
26 660
|
22 750
|
19 600
|
14 640
|
15 390
|
13 680
|
n.a.
|
Zöldpaprika
|
8 790
|
12 530
|
6 980
|
8 450
|
8 090
|
8 090
|
n.a.
|
Egy főre jutó zöldség (kg/fő)
|
196
|
193
|
136
|
130
|
138
|
161
|
n.a.
|
Egy főre jutó
| |||||||
gyümölcstermés (kg/fő)
|
139
|
129
|
111
|
123
|
102
|
67
|
86
|
Szőlő termésátlaga (kg/ha)
|
6 500
|
5 920
|
5 020
|
4 950
|
5 300
|
4 820
|
4 900
|
Egy főre jutó szőlőtermés (kg/fő)
|
83
|
73
|
64
|
59
|
60
|
53
|
55
|