Július 27.

Teljes szövegű keresés

Július 27.
Robbantás az olimpián.A 26. nyári olimpiai játékok nyolcadik napjának hajnalán házilagos készítésű csőbomba robbant a nagyközönség számára nyitott Centenáriumi Olimpiai Parkban, Atlanta központjában. A merénylet következtében ketten meghaltak, mintegy százan pedig kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek. Kezdetben egy biztonsági őrt fogtak gyanúba, ám később a vádat ejtették, s a tettest azóta sem sikerült elfogni. A merénylet árnyékot vetett az olimpiára, amelyet amúgy is rendkívüli biztonsági intézkedések közepette tartottak, hiszen a július 19-i megnyitó előtt két nappal – máig tisztázatlan okból – lezuhant a TWA légitársaság New Yorkból Párizsba tartó gépe. Az olimpián egyébként a legeredményesebbek a házigazda amerikaiak voltak, az atlantai rendezők viszont nem arattak osztatlan sikert. Sok bírálat érte a közlekedési és információs káoszt, a mindent elöntő reklámokat, és a folyton jelenlévő szponzorokat. A Nemzetközi Olimpiai Biztotság közölte: a jövőben nem engedi, hogy ennyire eluralkodjon az üzleti szellem a sportesemény fölött.
– Az utóbbi huszonöt év legsúlyosabb összecsapásai voltak az indonéz fővárosban, Dzsakartában, miután több száz rendőr megrohamozta az ellenzéki indonéz Demokrata Párt (IDP) székházát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem