Január 23. – Kedd

Teljes szövegű keresés

Január 23. – Kedd
– A népjóléti miniszter mindenáron folytatni akarja az egészségügy átalakítását, de azzal a feltétellel, hogy a megtakarított pénz az ágazatnál marad. Szabó György beszámolt arról is, hogy az idén újabb tízezerrel akarják csökkenteni a kórházi ágyak számát.
– Az Alkotmánybíróság az alaptörvánnyel ellentétesnek minősítette, hogy másként kéri számon a károkozást a magáncégek alkalmazottain, mint más vállalatok munkatársain. A testület állásfoglalása szerint a polgári törvénykönyv indokolatlanul tesz különbséget, amikor kimondja, hogy magáncégek esetében az alkalmazotton is behajtható a kárösszeg, míg egyéb vállalat esetében a dolgozó által okozott kárért egyedül a munkáltató viseli a felelősséget. Az alkotmányellenes jogszabályt megszüntették.
– A fővárosi önkormányzat MDF-es frakciójának vezetője szerint a Független Kisgazdapárt különböző ígéretekkel sorra csábítja el az MDF-es képviselőket, Manninger Jenő akkor utalt erre, amikor bejelentette, hogy egyik képviselőtársa, Szentgyörgyi Péter a jövőben az FKDP-ben képzeli el politikai pályafutását.
– Két munkás meghalt a Somogy megyei Mesztegnyőn, ahol javítás közben berobbant egy benzintartály.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem