Nemzetközi Távközlési Egyesület

Teljes szövegű keresés

Nemzetközi Távközlési Egyesület
(International Telecommunication Union, ITU)
Székhely: Genf (Svájc)
Főtitkár: Richard E. Butler (Ausztrália)
Az 1865-ben Párizsban alapított Nemzetközi Távíró Egyesület és az 1906-ban Berlinben létrehozott Nemzetközi Szikratávíró Egyesület fúziójából jött létre 1932-ben Madridban. Az itt elfogadott nemzetközi távközlési egyezmény lett az alapja az 1947-ben Atlantic Cityben étesített jelenlegi szervezetnek, mely ugyanebben az évben lett az ENSZ szakosított intézménye.
Célja: a távközlés valamennyi formája – az űrtávközlés is – nemzetközi rendjének biztosítása.
Fő szervei a Kormánymeghatalmazottak Konferenciája, a 41 tagú Adminisztratív Tanács és a Főtitkárság. A tudományos és műszaki feladatok megoldásában igen fontos szerepet játszik a 3 autonóm kisegítő szerv: a Nemzetközi Távíró és Távbeszélő Tanácskozó Bizottság, a Nemzetközi Rádió Tanácskozó Bizottság és a Nemzetközi Frekvencia Nyilvántartó Tanács.
A tagországok száma 160.
A szervezet munkája technikai és tanácsadó jellegű. A kidolgozott javaslatok, szabványok elfogadása sohasem kötelező. A tagállamok által kiosztott frekvenciákkal kapcsolatban is legfeljebb kifogásait jelezheti, használatukat nincs módja megakadályozni.
Postacím: Place des Nations, Genčve 20. CH-1211

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem