Egészségügyi Világszervezet

Teljes szövegű keresés

Egészségügyi Világszervezet
(World Health Organization, WHO)
Székhely: Genf (Svájc)
Vezérigazgató: Dr. Halfdan Mahler (Dánia)
Alapokmányát az 1946 júniusában tartott New York-i első nemzetközi egészségügyi konferencia dolgozta ki és 61 ország írta alá. A világszervezet 1948. április 7-én kezdte meg működését és még ugyanebben az évben az ENSZ szakosított intézménye lett.
Feladata minden nép lehető legmagasabb egészségügyi színvonalának biztosítása olyan formában, hogy az egészség ne csak a betegség és a gyengeség hiányát, hanem a tökéletes fizikai, szellemi és szociális jólét állapotát jelentse.
Szervezeti felépítése hasonlít a többi szakosított intézményéhez, de itt az erős decentralizálás folytán a Közgyűlés, a 30 tagú Végrehajtó Tanács és a Titkárság közé még 6 regionális bizottság ékelődik. Koppenhága, Alexandria, Új-Delhi, Manila, Brazzaville és Washington székhellyel.
A világszervezetnek 166 tagja van. Az összes szocialista ország tag.
Tevékenységének legfontosabb ágai a különböző népbetegségek és gyermekbetegségek elleni kampányok, a tudományos kutatás és a farmakológiai (az egyes gyógyszerek hatásának ellenőrzésével foglalkozó) munka. A rákbetegségek kutatására a világszervezet ösztönzésére 1965-ben külön kormányközi szervezet alakult, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség.
Postacím: Avenue Appia, Genčve 27, CH-1211

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem