I. évfoly. Adler Ignácz. Az iskola-felügyeleti vita Poroszországban. A jogi szakoktatás reformjához. Az elemi népoktatás és a min…

Teljes szövegű keresés

I. évfoly. Adler Ignácz. Az iskola-felügyeleti vita Poroszországban. A jogi szakoktatás reformjához. Az elemi népoktatás és a ministerium. – Baráth Ferencz. Az iskolák statistikája. Jellemképezés az iskolában. – Bartsch Samu. A tanítóképezdék és a bennlakás. – Batizfalvi István. A görög nyelv az ág. hitv. gymnasiumokban. – Budenz József. Az egyetemi magántanárságról. – Császár Károly. Érettségi vizsgálatok a reáltanodáknak. – Filó Lajos. Az új iskolatörvények Angliában. – Frank Ferencz. Néhány szerény észrevétel. Az iskolai fegyelem akadályairól. – Heinrich Gusztáv. Olvasóinkhoz. Az egyetemi reform. Az osztrák egyetemek új szigorlatrendje. – Iványi István. Némely teendőink gymnasiumaink körül. – Károly Gy. Hugó. Megigazító észrevételek. A szerzetes tanárjelöltek. – Kiss Áron. Egy korszerű vállalat és a hazai nevelési irodalom. – Klamarik János. A legeslegújabb gymnasiumi tanterv. Az értesítvényekről. – Kleinmann Mór. A közoktatási tanács. – Komáromy Lajos. A classicus nyelvek ügye. – Konrád Márk. Szülőházak és bábaiskolák. – Mayer Miksa. A kritikai évkönyv érdekében. – Molnár Aladár. A néptanítók nyugdíjazása Szászországban. – Roth Vilmos. A tanítóképezdei gyakorló iskolák reformja. – Schweicker J. H. Népiskoláink főhiányairól. – Silberstein Adolf. Az iskolai oktatás reformjához. A classicai philologia tanítása. – Staub Mór. A növénytan tanítása. – Weber Samu. A szepesi esperesség népiskolái. A népiskola hajdan és most. A nyilvános vizsgákról. – Vécsey Tamás. Az egyetemi kérdéshez. – Veress Ignácz. A porosz értesítvények 1871-ben. – Volf György. Az ifjúsági véderő.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem