I. évfoly. Balássy Ferencz. Névsora az egrimegye 1866. egyházai és lelkészeinek. – Boldizsár Ágost. A keresztes lovagok regestái …

Teljes szövegű keresés

I. évfoly. Balássy Ferencz. Névsora az egrimegye 1866. egyházai és lelkészeinek. – Boldizsár Ágost. A keresztes lovagok regestái hazánkban az Árpádkorszak alatt. – Csesznekváraljai. Az ácsteszéri plébánia tört. – Csete Antal. Az attalai plébánia tört. – Sz. György vértanú fejereklyéje. – Fábián István. A vadosfai támadás. – A széplaki plébánia tört. – Frankl V. A magyar főpapok a trienti zsinaton. – Adalékok a sz. Máriáról nev. Fehéregyház történetéhez. – Galambos Kálmán. Sz. Kálmán vértanú. – Ipolyi Arnold. Adalékul a pálosok magy. történetíróihoz. – Katona István. Analecta de Strigonio. – Knauz Nándor. Tájékozásul. – Az esztergomi érsekek. – Az eszterg. érsekségnek okmányai. – Útóirat a csanádmegyei történelmi emlékekhez. – A Krisztustársulat. – A bullások. – Útóirat a tapolczai apátság történetéhez. – A sz. Máriáról nevezett Fehéregyház. – Nemes József. A sz. Péter és Pál apostolokról nev. tapolczai apátság tört. – Oltványi Pál. Tört. emlékek a csanádi püspöki megyéből. – Csanádmegyei tört. emlékek. – Palugyay Imre. A bodafalvi plébánia tört. – Rakovszky István. A sághi prépostság emlékezete. – Szabad Ferencz. A kassai papnevelde oklevele. – József. Illyés István. – Telgárdi Lipót. Adatok Rozsnyómegye történetéhez. – Vass József. Kisdi Benedek egri püspök s a kassai akadémia kétszázados emlékezete. – Veszely Károly. Az alvinczi plébánia. – Vinis Ferencz. Vaáli emlékek. – Zalka János. A pálosok jelen állapota Lengyelországban. – Zerich Tivadar. A károlyfehérvári székesegyház történelme és műépítészeti vázlatos leírása. – Hatala Péter. Négy év a szent földön. – G. Mit tettek 1863. évben a testvérhaza határain azok a holt kezek? – Knauz N. Egy magy. vértanú a 15. században. – Egy győri püspök pecsétje. – A zsidók megtérésének polit. következménye a középkorban. – Középkori olcsóság. – A nyitrapereszlényi ciborium. – Sámoth helység jövedelme 1512–14. években. – A csukárdi templom készlete 1437. évben. – Eskütétel sz. László sírjánál. – A kiközösítés. – Régi egyházi ékszerek. – Még nehány szó a bullásokról. – A házassági bizonyítvány hiánya a középkorban. – Kanonokok kinevezése. – A római német-magyar collegium. – Monoszlóy Endre sirirata. – Főpapi emberség a tévtanok ellen. – A jobbágyok szabad költözési joga. – Kottanner Ilona és a magyar sz. korona. – Nehány sor Győrről. – Zsidó uzsorások. – Szűz Mária tisztelete. – A pórlázadás. – M. Klimó György pécsi püspök könyvtárának felirata. – Rómer. 1481. breviárium. – A kath. egyház szigora a törvénytelen gyermekek ellen a 15. század vége felé. – Szombathelyi. Még egy szó a vadosfai támadásról. – Zalka János. Az Isten báránya alakjával jegyzett viaszképek, vagyis „Agnus Dei”. – K: Széchy Dénes bíbornokprímás kelyhe Esztergomban. – Az esztergomi kenetkürtök. – Volt-e különös kenet-ámpolna a magyar királyok felkenetésére.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem