XIV. évfoly. Bedő Albert. Erdészetünk érdekeinek megóvása. – Pokupcsics Gyula. A franczia és német tölgydonga üzletállása és jele…

Teljes szövegű keresés

XIV. évfoly. Bedő Albert. Erdészetünk érdekeinek megóvása. – Pokupcsics Gyula. A franczia és német tölgydonga üzletállása és jelen termelése a magyar birodalomban. – Illés Nándor. A tengeri fenyőről. – Belházy Emil. Egy új szerkezetű távmérő. – Fischbach K. után. Adatok a betűző szú életmódjához. – Borbás Vincze. A növénytani terminologia érdekében. – Változások a közalapítványi erdészeti szolgálatnál. – Bedő Albert. A fapiaczról. – Fekete Lajos. Közlemények a magyarországi főfanemek tenyészeti határairól és az erdőművelés köréből. – Bedő Albert. Miként gondolkoznak némelyek az erdőadó tényezőinek számbavételéről. – Dániel Gábor. A székelyföldi erdőkről. – Az erdőadó ügye a törvényhozás előtt. – Kallina Károly. Az 1874. évi vadászidény a gödöllői udvari vadászterületeken. – Bedő Albert. Az erdészet, mint az internationalis statistika tárgya. – Matuskovits Béla. Poroszhon állami erdészetének szervezete. – H. J. A m.-szigeti erdőkben foganatosított szúirtási munkák. – Illés Nándor. Becslés dongára. – U. a. Rügy és bimbó. – A métermértéknek az erdőgazdaság körében való mikénti alkalmazásáról. – Wagner Károly. Adjuk el az államerdőket is. – Hoffmann Sándor. A fák műszaki tulajdonságairól. – Pauslinger József. A vágások sorrendjének megállapítása és az ezzel járó erdőterületi beosztások. – A magyar államerdők 1875. évi költségvetése. – Bedő Albert. Választott bírósági tévedések. – Borbás Vincze. A rügy és bimbóhoz. – Ardai. Az államerdők eladásának kérdéséhez. – Ruttner Antal. Tutajozás az Ung vizének alsó részén s a Laborcz, Latorcza és Bodrogh vizeken. – Rappensperger Márton. Adatok a faimpregnatióról s a fának kiszárításáról. – Fekete. Egy eszme a kísérleti állomások ügyében. – Illés Nándor. Az élesmosó fenyer. – Berg Vilmos. Erdészeti állapotok európai Törökországban. – Ujlaki István. Adatok az „Erdészeti műszótárhoz. – Scholtz Gyula és Herrmann Emil. A selmeczi magy. kir. bánya- és erdőakadémia vizsgarendszeréről és az ezen teendő módosításokról. – Bedő Albert. Statistikai adatok a magyar birodalmi erdőkről 1875-ben. – Hoffmann Sándor. A pilis-maróti alapítványi uradalom erdőgazdaságának leírása. – Pokupcsics Gyula. A franczia donga- és bodnárfa üzletmozgalmáról. – Bedő Albert. A württembergi államerdők költségvetése. – Belházy Emil. Az erdőrendezési újabb tankönyvek ismertetése. – Kriesch János. Erdeink kakuk-féle lakói és azok erdészeti jelentősége. – Székely Mihály. A jegenyefenyő és a nyárfa vegyi szerkezetéről. – Nagy Gyula. Tapasztalatok a sweiczi erdőgazdaság köréből. – Mikó Béla. Nagy-Bánya égalj-viszonyai az 1875. évben. – Kallina Károly. Az 1875. évi szarvas-idény a gödöllői kir. uradalmi erdőségekben. – Matuskovits Béla. A vágást-foglaló gyomcserjék terjedése. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem