VIII. évfoly. Ifj. Balás Pál. Korpona szab. kir. város erdeinek leírása. – Ruttner Antal. Az erdei szolgálmányok megváltása Szlav…

Teljes szövegű keresés

VIII. évfoly. Ifj. Balás Pál. Korpona szab. kir. város erdeinek leírása. – Ruttner Antal. Az erdei szolgálmányok megváltása Szlavoniában. – Helm Ervin. Nézetek a juhlegelőről az erdőben. – Lázár Jakab. Gyümölcsfa tenyésztés az erdőben. – Mikó Béla. Gőzzel való kéreghántás. – M. K. A selmeczi csőtörtmérő. – Illés Nándor. Az erdei alomról. – L(ázár) J(akab). Fonóvesszőtenyésztés. – Fekete Lajos. A fák virágzására és a gyümölcsérésre szükséges melegösszeg. – Váralji András. A magasabb hegységekről és azok újra erdősítéséről. – Beauregard Lajos. A makk- és gubacstermő-erdők kezeléséről és felújításáról. – A zöld oltár. – Fekete Lajos. A gyümölcsfák elhárítása. – Illés Nándor. A csereerdőkről. – Nyitrai Andor. Hazai erdészetünk jelenlegi állása és annak föladata a mostani viszonyok között. – Púza Jenő. A megyei erdőfelügyelőségek mielőbbi felállításának szüksége. – Töredékek az abrudfalvi kincstári uradalom erdőségeinek történetéből 1848 előtt. – A lombtakarmány értéke. – Illés Nándor. Kirándulás Erdélybe. – Lázár Jakab. A havasi erdőgazdaság. – A hasznos madarak oltalmazása és helyhez szoktatása. – Krascsenits Imre. A melegnek befolyása az erdei növényzetre. – L(ázár) J(akab). Elővigyázati szabályok a villám ellen. – Forray Géza. Gyümölcsfa-szaporítás. – Mikó Béla. Fészek-edények rovarpusztító madarak számára. – Vandrák. Viharokozta károk kőrösmezei erdőhivatal kerületében. – Lázár Jakab. A fa mint nyers anyag a műipar terén. – Krascsenits Imre. Néhány szó a sarjerdő üzemről. – Láng Gábor. A futó-homok megkötése és beerdősítése. – Kabina János. Néhány szó hazai erdészetünk jelen állásából. – Gr. F. L. Nézetek az új vadászati törvényjavaslatok felől. – Fekete Lajos. A vadászati jog a tulajdonjognak elválaszthatlan tartozéka. – Neisziedler János. Egy levél a vadászati törvényjavaslat tárgyában. – Lázár Jakab. Az államerdészek kiképzése Poroszhonban. – Balás Árpád. Elmélkedés és javaslat gazdászati felsőbb tanintézetünk ügyében. – Légtüneti észleletek Selmeczen. – Fekete. Hamu alkatrészek a talajban. Mikó Béla. Az erdők befolyása légköri csapadékok mennyiségére és a víz elpárolgására. – A lombfák erdei fenyü általi helyettesítésének befolyása a vízterületre. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem