IX. évfoly. Ifj. Bothó János. A magyar-horvát tengerpart erdősítése. – Hub Rezső, Hárvich Ernő, Illés Nándor. A legelőről az erdő…

Teljes szövegű keresés

IX. évfoly. Ifj. Bothó János. A magyar-horvát tengerpart erdősítése. – Hub Rezső, Hárvich Ernő, Illés Nándor. A legelőről az erdőben. (Három czikk.) – Láng Gábor. Az erdei legelő használatának káros következményeiről. – Brusek Henrik. Nézetek a juhlegelőről az erdőben. – Geisinger József. Az erdei legelő használata nem föltétlenül káros. – Wagner Károly. A métermértékről. – Ujlaki István. Észrevételek Széplaki Lajos úr „tervezetére”. – Lázár Jakab. A puszták erdeje. – Mérei. Erdélyország erdeinek állapota. – Fikker Albert. A tolyítás. – Fekete Lajos. Porosz-Szilézia erdészeti viszonyai. – Pausinger József. A badeni és würtembergi Fekete-Erdő (Schwarzwald.) – Illés Nándor. A tölgy és annak tenyésztése. – Divald Adolf. Mármaros, Ungh- és Liptómegye kincstári erdőségeiről. – Klein Ödön. Fűhasználat az erdőtalajon. – Láng Gábor. A szikes föld. – Illés Nándor. Az akácz értéke és jövője hazánkban. F(ekete) L(ajos). Az 1869. évi tavaszi derek. – Lázár Jakab. A slavoniai Határőrvidék csodaszép tölgyesei. – Helm Gyula. Igló XVI szepesi város erdőségeinek rövid leírása – Ötletek a volt magy. kir. pénzügyminiszternek az államvagyonról tett fölterjesztése a lkalmából. – Törökország erdőtörvénye. – Illés Nándor. Fanemeink elnevezéséről. – U. a. A fenyőfajok meghatározásáról. – U. a. Hazánk tölgyfajai. – U. a. A magonczok elvadulásáról. – Az országos erdei egyesület előterjesztése a magy. kir. belügyminiszterhez az erdőkárosítások meggátlása ügyében. – Légtüneti észleletek Selmeczen 1869-ben. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem