III. évfoly. Erdődi Adolf. Az erdei gesztek némely általános sajátságairól. – U. a. Nézetek az erdőnek a klímára való befolyásáró…

Teljes szövegű keresés

III. évfoly. Erdődi Adolf. Az erdei gesztek némely általános sajátságairól. – U. a. Nézetek az erdőnek a klímára való befolyásáról. – A barsmegyei gazdászati egylet emlékirata az erdők és faültetés ügyében. – Verner Sebestyén. A nagyváradi káptalan erdeinek leírása. – Emlékirat a vadászati jog érdekében alkalmazandó ideiglenes rendszabályokról. – Barta Béla. A vadászati jog iránt külön vélemény. – A majorság – curialis – zsellérségek s a telepítvények birtok-rendezéséről. – Erdődi Adolf. Mi történik a franczia álladalmi erdőkben? – Podhradtzky Endre. Valami a tölgyculturákról. – Erdődi Adolf. Őserdők és rengetegek. – Rowland Vilmos. Valami a tölgyculturákról. – Erdődi Adolf. Őserdők és rengetegek. – Rowland Vilmos. Szab. kir. Pozsony város erdőségeinek leírása. – Illés Nándor. Valami az akáczról és annak vetéséről. – A felsőmagyarországi gazdasági és erdőszeti tanintézet ügye. – Az erdők kihasításáról. – Id. Borsiczky Károly. Az erdők s azoknak rendeltetése. – Paulinyi Sándor. A földkéreg és a mohák víztartó képessége az erdőkben. – Erdődi Adolf. Qui bene distinguit bene docet. – A hazai erdők föntartása s megóvása iránti tárgyalások az országos magyar gazdasági egyesület kebelében .– Wessely József. Az erdő mint mentő a takarmány szűkében. – Paulinyi Sándor. Néhány szó magyarázatul az új növények föltünéséhez. – F..y..J...n. Mily fanemekkel és mily üzemben erdősítsük a Magyar-Alföldet. – Erdődi Adolf. A faizási szolgalom megváltása. – Bedő Albert. A bálvány gesztről. – Méhes Rezső. Néhány szó az erdei gyapot tulajdonságairól és készítési módjáról. – Zordfalvi Antal. Az ungvári kincstári uradalom erdőségei. – Tapaszt. adatok a takarmánylombról. – Bedő Albert. A magyar erdész-egylet Selmeczen. – Erdődi Adolf. A mi szintén teendőinkhez tartozik. – Grunert. A francziaországi erdők. – Érkövy Adolf. Az erdők mint esőzési tényezők a síkföldön. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem