II. évfoly. A bányászat viszonya az erdőszethez. – Podhradszky Endre. Egy pár szó zsombültetvényezésről. – Budafalvi. Mi szüksége…

Teljes szövegű keresés

II. évfoly. A bányászat viszonya az erdőszethez. – Podhradszky Endre. Egy pár szó zsombültetvényezésről. – Budafalvi. Mi szükséges arra, hogy valaki jó fatenyésztő legyen? – E. Mit tudunk az erdőről? – Balás Árpád. A helyi viszonyok jelentősége. – Illés Nándor. A makk és gubicstermő erdőkről. – A Libanon czédrusai. – Hideghéthy Antal. Az országos mező- és erdő-gazdászati tanügy érdekében. – Vesszősi Antal. Útmutatás, miként kell a nemesebb erdei fanövényeket vetény- és plántaágyakban mesterségesen nevelni és azokból a szabadba kiültetni. – Balázs Vincze. Az akáczmag gyűjtése. – Kalmár Tivadar. Megrontja-e a sarjerdő a talajt? – Lónyay Gábor előterjesztése a magyarországi erdők fentartása, a községi erdők feletti felügyelet s a faültetések érdekében. – Néhány szó erdeink fentartása érdekében. – M. Nézetek az erdőgazdasági tanügy néhány pontjait illetőleg, vonatkozólag Hideghéy Antal előterjesztésére. – Paulinyi Sándor. A fa tartósságának öregbítése beitatás által. – Erdődi Adolf. Az erdei gesztmagvak érése, gyűjtése, épelése és megvizsgáltatása. – A magyar gazdászati egyesület felterjesztés a gazdászati és erdőszeti tanintézeteink ügyében. – Erdődi A. A termőhelynek a fanövesztésre való befolyásáról. – Verner Sebestyén. Korszerű figyelmeztetés az erdők veszedelmére s a fának oktalan pazarlására. – Scholcz Rezső. Az államnak a magány erdőgazdaságra való felügyeléséről, oktalan pazarlására. – Scholcz Rezső. Az államnak a magány erdőgazdaságra való felügyeléséről. – Hazai gazdászati és erdőszeti tanintézetek ügye. [Kivonat a gazdászati egyesület jegyzőkönyvéből.] – A hazai erdők megóvása tekintetéből kiadott helyt. tan. rendeletek. [A magyar gazdászati egyesület jegyzőkönyvéből.] – Hideghéthy A. Egy szántogató reflexiói. – Beauregard Lajos. Gesztsorok telepítése az alföldi pusztákon. – E. A fa nedvszívó tulajdonságáról. – Balás Árpád. Az élődi fagyöngy vagy gyimbor. – Kalmár Tivadar. A sarjerdők ujbolitása. – Kabina János. Néhány szerény szó a községek erdőgazdászata ügyében. – Kalmár Tivadar. A bálványgeszt vagy sátoros felleng. – Biharmegye erdőségeinek rövid leírása. – Terray Pál. Észrevételek az erdőnevelésről. – Roxer Vilmos. A máramarosi erdőségek pusztításáról és ennek ellenszereiről. – Bothó János. Erdőkezelésünk fölötti elmélkedések. – Hideghéthy Antal. A jelen évi ínség okainak és óvszereinek elemzése. – Erdődi Adolf. Az 1863. évi aszályosság és ebből eredő ínség okairól és óvszereiről. – U. a. Korizmics László-tól. – Különfélék.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem