V. köt. Kátai Gábor. A kir. magy. természettudom. társulat történetei 1850/1–1866-ig. – Jurányi Lajos. A vaucheria germinata ivar…

Teljes szövegű keresés

V. köt. Kátai Gábor. A kir. magy. természettudom. társulat történetei 1850/1–1866-ig. – Jurányi Lajos. A vaucheria germinata ivarszerei s a nemzési folyamat a moszatnál. – Nendtvich Károly. A dadai ásványvíz vegybontása. – Sztoczek József. A Mariotte-féle hatványozott képletek egyszerű lehozatala. – Than Károly. A sóoldatok cserebomlásáról. – Seiben Ottó. A borkősav élenyülése égvényes folyadékban ezüstéleg által. – Kondor Gusztáv. A fokmérésről általában és különösen a középeurópai fokmérésnek egyik előmunkálatáról. – U. a. Az Eneke- és a Faye-féle üstökösről. – Kruspér István. A Naniusról. – Szily Kálmán. A Laplace-féle hangsebességi képletnek elemi lehozatala. – Korányi Frigyes. Az ízlelési érzék tanához. – Abt Antal. A capriorai mészpát. – Corzán Avendano Gábor. Byrne kétrendszeres számolástana elmélete. – Papp Márton. A természettudományok ókori története. – Lázár Kálmán. Brehm Lajos emlékezete. – Lucich Géza. Az allégenysav hatása az iblonyfémekre. – U. a. Ozón s szénéleg hatnak-e egymásra? – U. a. Egy neméről a pótkávénak. – Kruspér István. Mértaniak. – Preysz Móricz. Adatok a rubidium előjöttéhez. – U. a. A tokaji bor utóerjedésének meggátlásáról.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem