IV. köt. Nendtvich Károly. A mennyházai hévvizek. – Molnár János. A nagyigmándi ásványvíz vegyelemzése. – Preysz Móricz és Aujesz…

Teljes szövegű keresés

IV. köt. Nendtvich Károly. A mennyházai hévvizek. – Molnár János. A nagyigmándi ásványvíz vegyelemzése. – Preysz Móricz és Aujeszky Lipót. A pesti kútvizek légenysav tartalmáról. – Láng Gusztáv. A ponty-félék hallásszervéről. – Krenner József. Egy új északamerikai Allanit jegeczalakjáról. – Bernát József. A kénsav hatása a vászonra és pamutszövetre. – U. a. A budai gipsz vizsgálása. – U. a. A budai vitriolkavand vagy Markasit vizsgálása. – U. a. A kivált az ábrás számokról. – Sztoczek József. A Fessel-féle készüléken észlelhető forgási tünemények leírása és megfejtése. – Bielek Miksa. A Schan urtól a kazánkő mellőzése végett szerkesztett készülékről. – Seiben Ottó. Az ujabban felfedezett Frank-féle budai keserűvíznek mennyileges vegybontása. – U. a. Egy új lelhelyű fakóércz mennyiséges vegybontása. – Salamin K. A. „Resica mare”-i földpát vegyi elemzése. – Schorn József. Az anilinpir meghatározása. – Than Károly. Két átömlési kísérlet. – Kriesch János. A méhek életéből. – Mayer József. Elemző mértani közlemények. – Nendtvich Károly. Az ásványok gyulékonyságáról és egyéb viszonyairól. – Szabadföldi Mihály. A tüdőhám feletti vita. – U. a. Újabb észleletek a szív, a légzés és a szívmérgekről.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem