ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/1658. számon, az egységes javaslatot pedig T/1658/726. számon kapták kézhez. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. A záróvitához az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság ajánlást nyújtott be T/1658/734. számon. Felhívom figyelmüket, hogy az ajánlás II. fejezetében leírási hiba folytán korrekció található, amelyet a zárószavazásnál szükségszerűen figyelembe kell venni.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az ajánlás 19. és 20. pontjában lévő javaslatokat előterjesztője visszavonta.
Megkérdezem a kijelölt bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani. Először az alkotmányügyi bizottságot kérdezem. Pokol Béla jelzi, hogy nem kívánnak. Költségvetési bizottság? Szekeres Imre bizottsági elnök úr jelzi, hogy nem kívánnak előadót állítani.
Most javaslatot teszek a záróvita szerkezetére. Az első szakaszt képezze a normaszöveghez benyújtott javaslatsor, külön szakaszt képezzenek az egyes fejezetekhez, illetve a további mellékletekhez érkezett javaslatok. Természetesen amelyik módosító javaslat első eleme a normaszövegben jelenik meg, a további pedig a fejezetrendben található, értelemszerűen az első vitaszakaszhoz tartozik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a vita szerkezetével. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a vita szerkezetére tett javaslatot elfogadta.
Megnyitom a záróvita első szakaszát az egységes javaslat normaszövegéhez kapcsolódóan. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Megadom a szót Avarkeszi Dezső képviselő úrnak, Magyar Szocialista Párt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem