ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát elnapolom. Folytatására és lezárására ma este kerül sor.
(Kiss Péter: Kétpercesre kérnék szót!) Miniszter Úr! Az a helyzet, hogy ismételten - nemcsak ön, hanem mások is - abba a kellemetlen helyzetbe hoznak és hozzák a levezető elnököt, hogy bár a Házszabály szerint én kénytelen vagyok önnek igazat adni és szót adni, azonban a házbizottság ülésén mindig születik egy politikai megállapodás, amely a tárgyalás menetrendjéről szól. Ez lényegében a Házszabály bizonyos rendelkezéseinek a felfüggesztését - méghozzá a kormány és a képviselőcsoportok együttes akaratán nyugvó felfüggesztését - jelenti. Tehát ha én önnek szót adok, akkor abban a pillanatban az összes többi képviselőcsoportnak is, valamennyi képviselőnek is szót kellene adnom. A tárgyalás elején felhívtam a figyelmet arra, hogy kötött időben tárgyalunk, kétperces hozzászólásokra további hozzászólásokra nincs lehetőség. Amennyiben ragaszkodik hozzá, természetesen megadom a szót, csak szerettem volna felhívni a figyelmet erre, mert ez, sajnos, nem először fordul elő.
Kérdezem tehát, hogy kíván-e szólni. (Kiss Péter: Igen.) Igen. Akkor megadom a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem