BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Attól tartok, meg kell fontolnia az Országgyűlésnek azt, hogy nem kell-e elhalasztani ezt a határozathozatalt. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból és az ellenzéki padsorokból: Nem!) Ugyanis a benyújtott megállapodás III. fejezete szerint a kiegészítő támogatás kiszámításának módját a megállapodás kiegészítő jegyzőkönyve tartalmazza. A megállapodás IV. fejezete leszögezi, hogy a kiegészítő jegyzőkönyv, valamint a mellékletek a megállapodás szerves részét képezik, azzal teljes egységet alkotnak. Ugyanakkor az Országgyűléshez benyújtott és a képviselőknek kiosztott határozati javaslat melléklete csak a mellékleteket tartalmazza, a megállapodás szerves részét képező kiegészítő jegyzőkönyvet nem.
Úgy kellene az Országgyűlésnek határozatot hozni, hogy a képviselőknek nem osztották ki a nemzetközi szerződés teljes szövegét, amiről az Országgyűlésnek határoznia kell. Nyilvánvaló, hogy a teljes szöveg a Miniszterelnöki Hivatal egyházügyi titkárságán megvan, ez a hiányosság nyilván pótolható, de amíg ez nem került kiosztásra, addig a határozathozatalra aligha van mód.
Önök megkérdezhetik, miért most mondom ezt. Október 3-án, amikor az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság tárgyalta a megállapodást, akkor Mészáros István László képviselőtársunk, a bizottság alelnöke ezt jelezte a kormány jelen levő képviselőinek, akik ígéretet tettek arra, hogy ezt a hiányosságot pótolják, és ki fogják osztani ezt a kiegészítő jegyzőkönyvet. Ez sajnos azóta nem történt meg.
Természetesen az elnök asszony döntse el, hogy módja van-e a Háznak ebben a helyzetben határozatot hozni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem