FILLÓ PÁL (MSZP)

Teljes szövegű keresés

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Igen Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdéseimet alapvetően az motiválta, hogy tulajdonképpen naponta megkeresnek engem választóim, és elmondják, hogy a nehéz szociális problémákkal küzdő emberek egy jó részének egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árfekvésű termékeket talál az üzletekben.
Nagyon köszönöm azt, amit államtitkár úr elmondott, hiszen a jelenlegi helyzetet nagyon korrekt módon vázolta, illetve azokat a lehetőségeket is, amelyekkel a kormányzat igyekszik élni. Ugyanakkor viszont a jövőt illetően nem vagyok megnyugodva a választól, hiszen államtitkár úr is említette, hogy javuló pozícióink is lesznek a jövőt illetően az élelmiszer-ipari termékek exportjának területén.
Én úgy érzem, hogy a helyzet nagyon súlyos. Nagyon súlyos, kevés az idő arra, hogy a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termelés egyre reménytelenebb helyzetén javítsunk. Nagyon fontosnak tartanám, szerettem volna megtudni, hogy a kormányzat milyen mértékben élt azoknak a piacvédelmi eszközöknek a lehetőségével, amelyet a már meglévő egyezmények lehetővé tesznek hazánk számára. Erre sajnos nem kaptam választ.
Úgyhogy államtitkár úr válaszát nem tudom elfogadni, és tisztelettel kérem a képviselőtársaimat is, hogy adjanak lehetőséget arra, hogy egy parlamenti bizottság, vagy több parlamenti bizottság ezt a témát megvizsgálhassa, és minél előbb lépéseket tudjunk tenni, hiszen az ország exportja, az ország jövője nagyon sokban múlik az élelmiszer-ipari ágazat helyzetén, és nem mindegy az, hogy a később bővülő lehetőségeinkkel fogunk-e tudni élni, vagy pedig egy tönkrement élelmiszeriparral próbáljuk meg a növekvő exportfeladatokat ellátni.
Úgyhogy nem tudom elfogadni a választ. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem