ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a miniszter úr válaszát. Most szavazzanak! (Szavazás. — Az eredményjelző tábla szerint 188 képviselő van jelen. A szavazatok megoszlása: 136 igen, 3 nem, 49 tartózkodás.) Megkérem, ismételjük meg a határozathozatalt, néhány képviselő úr későn nyomta meg a gombot.
Tehát ismét kérdezem, elfogadják-e a miniszter úr válaszát, és most szavazzanak! (Szavazás. — 189 képviselő szavazott, a szavazatok megoszlása: 133 igen, 2 nem és 54 tartózkodás.) Még mindig kevés, kérem. Fáradjanak a helyükre, akik nem a helyükön tartózkodnak!
Most szíveskedjenek szavazni! (Szavazás. — 192 képviselő szavazott, a szavazatok aránya: 133 igen, 1 nem, 58 tartózkodás.) Kérem, még mindig egy fő hiányzik. Kérem önöket, fáradjanak a helyükre! (Dr. Tóth Tihamér: A sajtópáholyban ülnek!) És a folyosón tartózkodó képviselők is térjenek vissza az ülésterembe!
Most szíveskedjenek szavazni! (Szavazás.) Az Országgyűlés 139 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 58 tartózkodás mellett a miniszter úr válaszát elfogadta.
Nagy Tamás képviselő úr az interpellációját későbbi ülésünkön kívánja elmondani.
G. Nagyné Maczó Ágnes képviselő asszony és Palkovics Imre képviselő úr közös interpellációt nyújtottak be dr. Szabó Tamás tárca nélküli miniszter úrhoz az Encs Konfekciógyár privatizációja ügyében. Kérdezem: melyikük kívánja elmondani az interpellációt? (Nincsenek jelen.) Egyikük sincs jelen. (Bánffy György: A Házszabály szerint törölni kell!)
Mádai Péter képviselő úr, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportjának tagja interpellációt nyújtott be a földművelésügyi miniszterhez Ismételten a borhamisításról címmel. (A képviselő nincs jelen. — Nagy András: Mindjárt jön!) Nincs jelen a képviselő úr.
Dénes János képviselő úr a független képviselők közül interpellációt nyújtott be a belügyminiszterhez Időzítve volt-e 1993. szeptember 4-éről 5-ére virradó éjjel az esztergomi bazilikában történt tűzeset? címmel. Képviselő urat illeti a szó.
Interpelláció: Dénes János (független) — a belügyminiszterhez — Időzítve volt-e 1993. szeptember 4-éről 5-ére virradó éjjel az esztergomi bazilikában történt tűzeset? címmel

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem