HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Köszönöm szépen. Elnök Úr! A Szabad Demokraták Szövetsége frakciójának nevében szeretnék reagálni az előbb elhangzottakra. Ugyanis, mint elnök úr is tudja, képviselőcsoportunk egy törvényjavaslatot és egy határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűléshez a levélben érintett témákban.
Elnök úr, illetőleg a házbizottság úgy foglalt állást, hogy ezekről a kérdésekről mi itt, a plénumon csak jövő héten nyilatkozhatunk, hogy a képviselőknek legyen idejük tanulmányozni az egyébként már kézhez kapott javaslatunkat.
Nem szóltunk volna ma médiaügyben, ha az elnök úr nem olvassa fel a miniszterelnök levelét, amely levélben két pontatlanságra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az Országgyűlés jegyzőkönyve ne csak az egyik állítást rögzítse.
Az egyik pontatlanság, hogy az országgyűlési képviselőcsoportok közül a szabad demokraták nem részleges megoldásra tesznek javaslatot, hanem teljes törvényszöveget nyújtottak be, ezt minden képviselő kézhez kapta és a postájában rendelkezésére áll. Most hirtelenjében a számát nem tudom idézni, de országgyűlési száma van, ezt a miniszterelnök úr is megkaphatta.
A másik pontatlanság, ami talán ennél is fontosabb, hogy a miniszterelnök úr, úgy tűnik, nem jól emlékszik, a médiatörvényt '92 decemberében minden párt leszavazta, tehát a kormánypártok is nemmel szavaztak a médiatörvényről. (Zaj a jobb oldalon. — Többen: Nem! — Dr. Pálos Miklós: Azután! — Taps a bal oldalon.)
(15.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem