ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a közvetítésre figyelő minden honfitársunkat. Rendkívüli téli ülésszakunk 1. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Glattfelder Béla és Szabó Lajos jegyzők lesznek segítségemre.
A mai ülésünkről távolmaradását előzetesen 17 képviselőtársunk jelentette be. Kérem, ha valamelyikük mégis meg tudott jelenni, jelezze ezt a körülményt! Senki sem jelentkezett.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy a képviselők száma jelenleg 385. A határozatképességhez így 193 képviselő jelenléte szükséges.
Most a képviselők létszámának megállapítása következik. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az igen gombot. (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a gép nyilvántartása szerint 207 képviselő van jelen, az ülés határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány benyújtotta az 1990-es években a Magyar Köztársaság biztonságpolitikájáról szóló tájékoztatóját a 8624-es számon.
Ugyancsak benyújtotta a Ganz Gépgyár Holding Kft. járadékfizetési kötelezettségének részbeni elengedéséről, illetve átütemezéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát a 8550-ös számon.
A Kormány benyújtotta az 1957. évi európai kiadatási egyezmény, a büntetőügyekben nyújtandó kölcsönös jogsegélyről szóló 1959. évi európai egyezmény, valamint az elítéltek átadásáról szóló 1983. évi európai egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot a 8249-es számon.
Úgyszintén benyújtotta a nemzeti sport alapról szóló törvényjavaslatát a 8648-as számon.
Az előterjesztéseket a hétvégi futárpostában kapják kézhez képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a – saját elnevezésük szerint – Fadrusz utcai Környezetvédő Egyesület 5470 aláírással ellátott petíciót nyújtott át, melyben a Lágymányosi híd építésével kapcsolatos országgyűlési határozat megváltoztatását kívánja. A petíciót eljuttatom az illetékes bizottságoknak.
Döntés törvényjavaslat sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem