ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Mivel az előterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a javaslat elfogadása egyetlen döntést igényel. Kérem a képviselőket beszólítani, határozathozatal következik. (Rövid szünet.)
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Európai Közösségek és azok tagállamai között társulás létesítéséről szóló, Brüsszelben, 1991. december 16-én aláírt, Európai Megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés nem határozatképes: 178 igen, 2 nem, 1 tartózkodás)
Az Országgyűlés még nem határozatképes.
Kérem a technikusokat, jelezzük, hogy Nyers Rezső képviselő úr gépe nem működik. Megkérem, akinek nem működik a gépe, kézfelemeléssel szavazzon majd. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást. Kérdezem az Országgyűlést, hogy egyetért-e az Európai Megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozattal, elfogadja-e. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés nem határozatképes: 185 igen, 2 nem, 1 tartózkodás)
(16.40)
Megismételjük a szavazást, mert közben jöttek be képviselők; lekésték a szavazást. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Az utóbbi időben bevezettük azt, hogy kedden délután, az interpellációk és kérdések után határozathozatal van, mégis sajnálattal kell megállapítanom, hogy nagyon nehéz biztosítani az Országgyűlés határozatképességét.
Tisztelt Országgyűlés, tehát ismételten kérdezem, hogy elfogadja-e az európai megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. – 189 igen, 2 nem.) Nem működött a gépe. Tehát egy szavazattal több. Még egy; Hegedűs István gépe sem működik. Tehát Hegedűs István és Nyers Rezső szavazataival több.
Tisztelt Országgyűlés, kimondom a határozatot: 191 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az Országgyűlés a határozati javaslatot elfogadta. (Mozgás.)
Tisztelt Országgyűlés, kérem, mindenki maradjon a helyén, továbbra is határozathozatalok következnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem