SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az alkotmányügyi bizottság megtárgyalta a törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatot, illetőleg állást foglalt a törvényjavaslatban szereplő két variáció, az A és a B variáció között. Mind a két kérdésben, illetve mivel a második kérdés, a módosító javaslat kapcsán a bizottság egy csatlakozó módosító javaslatot is előterjesztett, tehát mind a három momentum tekintetében a bizottság 3603-as szám alatt jelentést készített, amely képviselőtársaink előtt megtalálható.
Tekintettel arra azonban, hogy az alkotmányügyi bizottság csatlakozó módosító javaslatának itteni leírásában sajtó- vagy elírási hiba történt, szeretném a leírt szöveget pontosan is ismertetni, amit az alkotányügyi bizottság előterjeszt csatlakozó módosító javaslatként. Tehát kérem képviselőtársaimat, hogy a jelentés 3. pontját tekintsék meg, mert a helyes szöveg a következő, az idézőjelben lévő részt olvasom, az ötödik bekezést:
A VIKSZ jogi személy. Itt egy pont van. Székhelye: Budapest. Tehát ez egy önálló mondat. És egy új mondat kezdődik itt: Képviselője – azaz a jogi jelző nincs, ez tévedés, képviselője – az igazgatótanács mindenkori soros elnöke.
Tehát az alkotmányügyi bizottság a jelentésben foglaltak szerint az A és a B variáció közül a törvényjavaslatban foglalt B variációt támogatja, és Gömbös Ferenc módosító javaslatát nem támogatva, de ahhoz csatlakozva az itt most általam pontosított csatlakozó módosító indítványt terjesztette elő, és javasolja az Országgyűlésnek elfogadásra.
Egyebekben a törvény egészét e csatlakozó módosító javaslattal együtt az alkotmányügyi bizottság 14 szavazattal, 1 tartózkodás mellett az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem