ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket. A Televízió külön kéri, hogy a szünetet ne nyújtsuk tovább.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Bejelentem, hogy a jegyzői tisztet Glattfelder Béla és Tóth Sándor képviselőtársaim töltik be. Megkezdjük az előterjesztett kormányprogram vitáját. Bejelentem, hogy a vitában – a házszabályban biztosított jogommal élve, az előzetes jelentkezéseket is figyelembe véve és összhangban a házbizottság állásfoglalásával – meghatározott rend szerint adok szót. A képviselőcsoportok kijelölt előadói kapnak szót mindenekelőtt, az alábbi sorrend szerint. Elsőként a Szabad Demokraták Szövetsége részéről Tölgyessy Péter, majd a Demokrata Fórum részéről Kónya Imre, ezt követően a Magyar Szocialista Párt részéről Pozsgay Imre, a Független Kisgazdapárt részéről Torgyán József, a Fiatal Demokraták Szövetsége részéről Orbán Viktor, a Kereszténydemokrata Néppárt szónoka Keresztes Sándor következik, végül a sort a független képviselők részéről Fodor István zárja le.
Képviselőtársaim közül többen jelezték felszólalási szándékukat rajtuk kívül is. Számukra oly módon adok szót, hogy egy-egy ellenzéki felszólalást mindig egy-egy kormánypárti kövessen, tehát váltakozva szóljanak a két oldal képviselői.
Ha a továbbiak folyamán valamelyik képviselőtársunk a vita során határozná el, hogy fel akar szólalni – és nem a hozzám vagy a jegyzőkhöz eljuttatott jelzéssel élve –, erre is módja van, mégpedig a mikrofongomb megnyomásával jelezheti, hogy a továbbiakban felszólalni kíván. Az előre bejelentett felszólalásokat követően, tehát mindenki számára adott a vélemény-nyilvánítás lehetősége – ugyancsak egy ellenzéki, egy kormánypárti sorrendben. Kedves Képviselőtársaim! Most Tölgyessy Péter következik.
Felszólaló: Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportjának nevében: Dr. Tölgyessy Péter

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem